Η Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν – Τραγούδια Ανθρωπισμού

Γερμανία, Περιοδεία σε 7 Πόλεις

23 Ιανουαρίου – 1η Φεβρουαρίου 2020

Η Μαρία Φαραντούρη σε περιοδεία με τη Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν και άλλα τραγούδια για τις ανθρώπινες αξίες σε επτά γερμανικές πόλεις:
Αμβούργο, 23.01
Ντύσελντορφ, 24.01
Δρέσδη, 26.01
Βερολίνο, 27.01
Μόναχο, 29.01
Στουτγάρδη, 30.01
Νέο Ίζενμπουργκ, 01.02
Επτά συναυλίες αφιερωμένες στα 75 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την απελευθέρωση των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη ο Ισραηλινός τενόρος Assaf Kacholi, η Ελληνογερμανίδα ηθοποιός Sandra von Ruffin και οι Berliner Instrumentalisten: Henning Schmiedt (πιάνο & ενορχηστρώσεις), Volker Schlott (σαξόφωνο & φλάουτο) και Jens Naumilkat (τσέλο). Εκλεκτοί προσκεκλημένοι: η Βίκυ Λέανδρος στο Αμβούργο, η μεγάλη Γερμανίδα ηθοποιός Iris Berben -για ανάγνωση σχετικών κειμένων- στο Ντύσελντορφ και ο Γερμανός πολιτικός τουρκικής καταγωγής Cem Özdemir, πρώην ηγέτης των Πρασίνων της Γερμανίας, με τον Τούρκο δημοσιογράφο Can Dündar, που ενώνουν τις φωνές τους με την Ελληνίδα ερμηνεύτρια στο τραγούδι του Zülfü Livaneli Σαν τον Μετανάστη, στο Βερολίνο.

Η φωνή της δεν έχει χάσει την παλιά της δύναμη. Το ζεστό, ήπιο και σκοτεινό κοντράλτο της εισβάλει πάντα στην ψυχή και στον νου. Η λέξη Μούσα περιγράφει τέλεια τη Μαρία Φαραντούρη, την οποία μετά τον Θεοδωράκη ανακάλυψε πριν από μερικά χρόνια και ο Charles Lloyd, ενώ πριν από έξι μήνες κυκλοφόρησε και το νέο της CD «Beyond the Borders», από την ECM, με τραγούδια σε μουσική Cihan Türkoğlu, γράφει, μεταξύ άλλων, ο Oliver Hochkeppel στη Süddeutsche Zeitung, στο δημοσίευμα με τίτλο Τραγουδάμε ενάντια στη Λήθη – Ansingen gegen das Vergessen.

ΝΕΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΙΣΚΟΙ