04.07.2022, Αθήνα, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 21:00

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Η Μαρία Φαραντούρη, η κορυφαία ερμηνεύτρια του συνθέτη, συμπράττει με τον εξαίρετο βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο και τον σπουδαίο διευθυντή ορχήστρας Μίλτο Λογιάδη σε μία κατανυκτική μουσική βραδιά, αφιερωμένη στη μνήμη και την πολύτιμη παρακαταθήκη που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

08.06.2022, Αυστρία, Ζάλτσμπουργκ, Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου

Τραγούδια που έγραψαν Ιστορία. Η Μαρία Φαραντούρη, στο πλαίσιο του Πρώτου Συμποσίου Ernst Bloch με θέμα Ουτοπία & Αντίσταση, ερμηνεύει τραγούδια για τις δημοκρατικές αξίες και τον άνθρωπο, συνοδευόμενη από τους: Αχιλλέα Γουάστωρ (πιάνο), Ηρακλή Ζάκκα (μπουζούκι) και David Lynch (σαξόφωνο & φλάουτο).

22.05.2022, Αθήνα, Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, 20:30

Από την καρδιά στη μνήμη. Συναυλία στη μνήμη του Μάνου Λοΐζου με την Μαρία Φαραντούρη, τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Απόστολο Ρίζο με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από τον θάνατό του συνθέτη.

16.05.2022, Αθήνα, Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, 19:30

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ. Η οικουμενική φωνή της Μαρίας Φαραντούρη ερμηνεύει τραγούδια από τον μουσικό γαλαξία του Μίκη Θεοδωράκη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το φετινό φεστιβάλ με θεματικό τίτλο Οικουμενική Κοινότητα.

29.04.2022, Αθήνα, Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, 20:00

Συναυλία αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά με την Μαρία Φαραντούρη. Γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από την εμβληματική ερμηνεύτρια με την συμμετοχή των Ρ.Αντωνοπούλου, Β.Γισδάκη, Κ.Τριανταφυλλίδη (τραγούδι), Αχ.Γουάστωρ (πιάνο), Η.Ζάκκα (μπουζούκι), D.Lynch (πνευστά), Μ.Πορφύρη (τσέλο), Στ.Καβαλλιεράτου (κοντραμπάσο), Γρ.Συντρίδη (ντραμς), Γ.Τσοκάνη (keyboards), Χρ.Μιχάλη (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα). Διευθύνει ο Μ.Ανδρουλιδάκης.

02.04.2022, Λάρισα, Αίθουσα Συναυλιών ΔΩΛ

Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Έλληνες συνθέτες. Η Μαρία Φαραντούρη συμπράττει με το μουσικό σύνολο «Ενωδεία» και τη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη, ερμηνεύοντας έργα των: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Νίκου Κυπουργού και Ελένης Καραΐνδρου.

08.03.2022, Αθήνα, Μουσείο Ακρόπολης

Των Σιωπηλών Σπαράγματα. Η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει μέρος του νέου έργου με αποσπάσματα ποιημάτων αρχαίων ποιητριών, σε νεοελληνική απόδοση του Θάνου Τσακνάκη και μελοποίηση της Λένας Πλάτωνος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Οι Ξενιτεμένες Θεές του Παρθενώνα.

25 & 26.02.2022, Αθήνα, Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

Άκου τη φωνή μου κι έλα. Συναυλία – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη με μελοποιημένα έργα του συγγραφέα, όπως Η Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν, Η Γειτονιά των Αγγέλων, Ο Εχθρός Λαός του Μίκη Θεοδωράκη, Παραμύθι χωρίς Όνομα του Μάνου Χατζιδάκι, Το Μεγάλο μας Τσίρκο του Σταύρου Ξαρχάκου κ.α. Μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη τραγουδούν η Ηρώ Σαΐα, ο Βασίλης Γισδάκης και ο Θανάσης Βούτσας. Τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων διευθύνει ο Ραφαήλ Πυλαρινός.

11.12.2021, Γαλλία, Παρίσι, Grande Salle Pierre Boulez – Philharmonie

Εξορία. Η Μαρία Φαραντούρη συμμετέχει σε συναυλία του μουσικού συνόλου Εν Χορδαίς παρουσιάζοντας τραγούδια των Μεσογειακών λαών με θέμα την εξορία.

10.11.2021, Κρήτη, Ηράκλειο, Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τη Μαρία Φαραντούρη. Συναυλία υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

11.10.2021, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

17th EuGMS Congress. Η Μαρία Φαραντούρη με ένα μικρό μουσικό σύνολο ερμηνεύει τραγούδια από το ευρύ ρεπερτόριό της στο πλαίσιο του ιατρικού συνεδρίου Γηράσκοντας με καλύτερη υγεία – χτίζοντας συνέργειες σε όλη την Ευρώπη.

01 & 02.10.2021, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Επέστρεφε στην Ποίηση. Η Μαρία Φαραντούρη και ο Δημήτρης Καταλειφός ερμηνεύουν τραγούδια βασισμένα στην ποίηση. Η επαράσταση είανι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

28.09.2021, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μελοποιώντας την ελληνική ποίηση. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες: συνομιλία με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Δημήτρη Καταλειφό. Είσοδος ελεύθερη με δελτίο προτεραιότητας (ηλεκτρονική κράτηση).

25.09.2021, Ίλιον, Πάρκο Τρίτση

Τα Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Ρίτσου. Η Μαρία Φαραντούρη συμμετέχει στη συναυλία που διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

ΝΕΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΙΣΚΟΙ